Tjeneste

KNX og DALI

EDA Elektro Romerike AS er sertifisert KNX partner med flere teknikere.

KNX og DALI er to velprøvde styringssystemer som har eksistert og vært under stadig utvikling i over 30 år. Brytere, bevegelsessensorer og lignende kommuniserer med hverandre via en signalkabel kalt KNX BUS. EDA Elektro Romerike AS er sertifisert KNX partner med flere teknikere.

Bruksområder

Dette systemet blir oftest brukt på større bygg for å styre lys, varme, VVS, persienner, radiatorer mm på skoler, hoteller, næringsbygg, offentlige bygg, sykehus og boliger som stiller høye krav til funksjon, komfort, fleksibilitet og design.

Hva er fordelen?

  • Alt går automatisk. Lys dimmes og temperaturer justeres ned i rom som ikke er i bruk. Persiennene går automatisk ned når skolen står opp. Varme reguleres dag og natt for best mulig energiutnyttelse og komfort.
  • Valgfrihet. Overstyring av lys og varme ved spesielle anledninger.
  • Trygghet. Trygghet i velprøvd teknologi og kablet system.

KNX tilpasses ulike behov

En termostat, bryter eller persiennebryter kan erstattes av en enkel KNX bryter med integrert termostat som styrer lys, varme og persiennene. En KNX bevegelsessensor har ofte flere funksjoner og er i stand til å utføre flere oppgaver en tradisjonelle bevegelsessensorer. Blant annet kan man velge tidsinstillinger for ønsket tid lyset skal stå på og tilpasse lysmengde i forhold til lysforholdene i rommet.

Systemet kan kommunisere med SD anlegg via en gateway.

EDA Elektro Data Romerike AS har en egen teknisk avdeling som står klar til å bistå både store og små prosjekter. De tilpasser løsninger etter behov, til små og store prosjekter.

DALI

EDA Elektro Data AS leverer komplette DALI løsninger. DALI står for Digital Addressable Lightning Interface og er en internasjonal standard som muliggjør optimal styring av lys for større lysanlegg.

Bruksområder

Typiske bruksområder for et slikt produkt er kontorlokaler, skoler, næring- og industrilokaler, lager og lignende.

Systemet kan integreres med KNX og SD anlegg via gateways. Vi har teknikkere som programmerer rene DALI anlegg, og anlegg som er kombinert med KNX og DALI.

KONTAKT VÅR FAGEKSPERT

Arne-Christian

Prosjektingeniør, service og teknikk

EDA Elektro Data er en markedsledende bedrift ved bruk av fremtidsrettet teknologi innen Elektro installasjoner, datakommunikasjon, svakstrømsinstallasjoner og produkter.

Selskaper i gruppen

  • EDA Elektro Data AS
  • EDA Elektro Data Oslo AS
  • EDA Elektro Data Romerike AS

Kontakt EDA Oslo

Kontakt EDA Romerike

Vi er stolt medlem av